Friday, September 25, 2009

AUGUST ? ? ?

Aiyark..baru Ben perasan kat blog archieve yg ade jan, feb, mac, apr, may, jun, july dan sept..dimanakah AUGUST??? hah! sape nak jawab tu? hehehe..wahhh, kira hampir sebulan la yer Ben xpost n3 baru..huhuhu..maaf yer kawan2 ku sekalian..ku ditimbuni kerja-kerja kuliah yg amat padat, mampat lg menyeksakan..huhuhu (skema sudah ayatku...wiwiwi~)..Smbgn cerpen pun tertunda, xsempat nak curi mase..asek2 asgmt, asgmt dan asgmt..test, test dan test..present, present dan present? salah lerrr..dan presentation...hahaha c(=
p/s: Ampun dan maaf dipinta yer =)

Kisah Silamku

huwaaa..mate Ben tarak boleh tido wooo....huhuhu...la ni Ben tgh dok belek pic2 dlm notebook, tup2 terjumpa pic yg wat Ben terhengat zaman dulu2..hihihi..Ben snap pic barang tu time tgh kemas2 bilik...Well, nak sambut Aidilfitri ler katekan..brg tu ade yang Ben dah buang ke dlm tong sampah dan ade yang tak coz Ben rase "itz valuable" =) .. So, pic nyer jer laa jd kenangan utk share dlm blog nih...erm, nak tunjuk brg tu bkn korg blh nmpak pun..hahaha =D ..nak tau pic ape? let's check it out..wiwiwi~
Ben panggil benda ni terop..xtau ler korg pggil die ape..hehehe...pelik kan terop ni still ade smpai tahun ni..walhal Ben dah buang mainan yang time kecik2..xtau ler cmne ley tersesat lagi..hahaha =D.. kalo korg nak tau, bg Ben terop ni bukan sahaja untuk ditepuk malah boleh dibuat main bola..hahaha.. kreatif x Ben..hihihi..korg perasan tak dlm pic tu, terop2 tu dah terkelepat..hahaha..konon nyer nak buat terop tu ley sepak bola..kuikui..slalunyer Ben men bola guna terop ni lawan ngn adik Ben..Ben cop team italy, adik Ben Argentina..kalo kiteorg rajin kiteorg siap color kan terop tu ikut team yg di cop..hahaha..Terop ni dah pun dibuang dah..huhuhu..
Ni pulak pic org bg surat kat Ben..hah! surat drp boyfren??? eh, xde lah..korg ni memandai jer lah..time skul dulu Ben low-profile tau..silap2 org xtau Ben wujud ke x kat skul tu..hahaha..so, celah mane pulak ler dtg nyer boyfren2 ni..huhuhu..xde sape yg minat aih..ni surat dr sahabat-sahabat lame Ben..kalo korg perasan yg surat tulis "My Biodata" tu dtgnye drp sahabat karib Ben skul rendah dulu SRK SAS(2) iaitu Sharima..die kuat lari tau ngan terer men getah..hahaha..terhengat kat die pulak aih..dah lame xjumpe die..huhuhu..coz last Ben jumpe die time umur 12 tahun tp kiteorg stil contact lagi..itupun kdg2 kalo x bz ler..hehehe..Surat yg lg 1 tu, Ainaa yg bagi..Die tanyekan khabar Ben coz die dah pindah skul lain..Alhamdulillah Ainaa, Ben sihat walafiat dr dulu smpai skg..demam sikit2 tu biasa ler kan..hehehe..setahun jer kiteorg sempat berkawan..InsyaAllah ikatan ukhwah untuk kedua2 sahabat ini tidak akan Ben lupakan =) ..Thankz coz korg sudi jd sahabat Ben utk tempoh yg singkat..Ben akan simpat surat ni baik2..
Pic last ni, tag pengawas skul Ben..hehehe..berkarat sudah tag ni..ayoyoyo..hehehe..tapi Ben stil simpan sampai skg tau coz saje jer nak wat kenangan..lg pun kt tag tu ade no favourite Ben..jeng3..no.2..hihihi..tag tu mmg asal nyer dah buruk coz before ni senior2 pengawas yg guna tp sebab kan no.fav so Ben pilih jer laa tag tu..ade yg baru Ben xnak..hahaha..bile dpt dekat Ben, pe lagi xreti pulangkan..simpan wat harta...jd bertambah ler buruk tag tu..hahaha=D ..Ape xpercaye ker Ben pengawas..?? muka garang ni beb..hahaha...Ben jd school prefect almost 3 years..dr form 1-3..start form 4, Ben pencen..hahaha

Saturday, September 19, 2009

Berehat ditepi jalan..hehehe




Pengalaman Pulang Raya

hehehe...
saje jer nk share ngn korg pglmn Ben baru2 ni..slalunye Ben tgk org tersadai keta tgh jalan kat highway tup2 kali ni batang hidung sdri pulak terkena..hakhakhak..dah last semester ni, best gak ade pglmn macam ni..atleast kalo terjadi lagi, dah tau nak watpe =)
Al-Kisah~ tanggal 16 Sept 2009 bersamaan hari Rabu, kiteorg pun bertolak pulang ke Selangor dari Johor..hah! kiteorg tu sape??aiyark, lupe pulop nak btau.. kiteorg tu Ben, Eikha ngan Rina..Xsabau rasenye time tu nak pulang..abis test SM tgh hari tu, terus cabut.. clas blah ptg ape lagi, ponteng ar..hahaha..maaf yer Mr. Muru...hihihi..excited nak balik raya ni, walhal raye nye bkn hari khamis pun..hehehe..bkn ape, kiteorg balik awal coz almaklum ler kiteorg juz rye 1 week jer..huhuhu..xpuas cuti maa tambah asgmt terpaksa siapkan time2 raye ni..wawawa..xsng betoi nak cuti..huh..
Eikha yg pandu kereta pasal die yg punye keta..hahaha..Rina jd jpj sebelah Eikha..Ben pulak ape lagi jd big bos dok blkg..hahahaha..jgn mrh =D ..Biasa lah, masuk keta mestilah dok berborak2..dah penat borak ape lgi tido time ler..wiwiwi..Eikha xley tdo, bahaya tido ketika memandu..hahaha..hanya Ben ngn Rina jer yg membuta..Rina tido tu diaaa ikut alunan keta..wakakaka..ampun2 yer Rina..harharhar..punye lah khusyuk tgk Rina tido, alih2 Ben pulak yg terlelap..sedar2 bile keta Eikha benti tepi jalan..seb bek ler enjin tu mati time Eikha dah ke tepi..kalo tgh jalan..erk! beraya kat spital ler alamatnyer kami..hihihi..
Rupe2 nyer air nye dah smpai H..Ben ni mmg xtau sgt pasai keta juz ley tlg tgk jer laa..hihihi..tp yg pelix nyer Eikha dah isi air b4 pulang..b42 ni skali jer isi wookeyh jer..xtau ler bocor ke ape ke..siasatan masih lagi dilakukan oleh workshop..hihihi..
Time keta dok tersadai tepi jalan ade sorg mamat india nak tlg tapi kiteorg dah tepon pakcik plus dulu..no tepon plus tgk dr tiket tol laa..hahahaha..mcm2 story ler mamat india tu create, nak bg kteorg pcaya kt die..tapi kteorg dgr x dgr laa..xamek port sangat org tu cite..seb bek ler plus cpt maii..
Terima kasih ler kepada pakcik2 plus yg mbantu kami yer (",)..dan tak lupa juga kepada abg Eikha..sampai gak kami ke rumah masing2 mlm tu gak..hehehe
Pengalaman yg kami dapat ketika itu amat bernilai iaitu jgn mudah percaya kt org yg offer nak tlg, bkn ape takut org tu amik kesempatan charge mahal..tambah kami bertiga gadis2..hihihi..kalau ade laki xper laa gak..mst org ssh nak tipu..terima kasih sekali lg pd pakcik plus diatas nasihat anda..

Ku Kembali ~ ahakz!

Assalamualaikum n alohai olz~ Dah lame rasenye Ben xupdate blog ni...Sorry coz tersangatlah bz ngn asgmt, test n len2 lg...Pejam celik dah nk raya..huhuhu..
X terlambat lgi rasenye kalo Ben nak ucapkan Selamat Berpuasa & Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri pada sume mber2 yg kenai Ben yg baik ni...hahahaha =P (pasantan sudah..wiwiwi~)
Dalam byk2 lagu Ramadhan, Ben paling suka lagu Hijjaz ni..agknye sebab Ben ni mmg minat Hijjaz kot dr dulu lg..artis nasyid cam Unic n In-team ngan yg lain2 pun Ben minat gak..lagu cam indie, hdstan and len2 Ben mmg layan asalkan xwat kepala Ben pening dah laa..hihihi..So, Ben upload kan video clip kump. Hijjaz ni sekadar utk kita hayati bersama di dalam bulan Ramadhan ni =)


video

Friday, July 31, 2009

20 perkara . . .

tag ini dtgnya dr G-jah..die mau tau zaman mase kecil Ben..hihihi..thankz eh G-jah =)
Adalah baik sekiranya anda menulis 20 perkara yg org xtau semasa kecil anda. Dihujung entry, anda harus memilih 5 org utk ditag. Anda amat bertuah jika ditag saya sbb sy ingin tau lebey lanjut tentang zaman comel anda dulu...
1) Ben kluar dari pewot mak Ben bertarikh 22 Mei 1987 pada pukul 5:20am..kira nk dekat time subuh laa..no.surat beranak...erm..nk kena tulis gak ke..hehehe..xpyh laa..ngee~
2) Ben memiliki name yg saaaaaangaaaaaattt unik..hehehe..nak tau my full name???..mane blh btau..wiwiwiwi..tp seriously, cikgu2 sume ssh nak sebot name penuh Ben dr skul rendah smpai menengah dan sampai di universiti..xpe laa, kira name tu bg lidah cikgu2 exercise sikit..hahahaha..ampon cikgu~hikhik
3) Ben mempunyai mate yg bulat kot..hidung yg mancung...agagaga..pasantan..hahaha..pasai mak ben dulu giler cite hindustan..time part sedey, smpai kuaq ayaq mate die tgk tp laa ni selera mak Ben suka tgk cite indon..seb bek Ben xkuar time ni..hehehe..
4) Ben satu2nya puteri dlm sibling Ben..yg len sume putera..huhuhu..giler bosan xde geng..uwaaa~..so pangai Ben pun time tecik2 dah mcm laki aih..hahahaha
5) Kecik2 dulu Ben suka men guli, gasing, layang2, pistol kayu..hehehe..Ben g men ngn kwn2 adik Ben..wiwiwi..wat muke xmalu join dorg..hahaha..ye ar, kwn2 hat pmpn xminat men mainan ni..hehehe..eden xbersalah..har3
6) Wlwpun pangai Ben mcm dak laki tapi Ben men jugak tau mainan pmpn..cam men masak2, batu semban, congkak, getah..hihihi..ade lg satu mainan, segan aih nak tep..hehehe..tp nk tep gak..agaga..men kawin2..hahaha
7) Time tadika dulu kan, cikgu amek Ben jadi vokalis tau tok wat psembahan..sempena ape tu Ben xhengat..lupe sudah..hahaha..nk tau lagu ape..Puji dan syukur pada Illahi~anugerahNYA tiada terhingga~lalalala..ups!terlebey sudah..hihihi
8) Nak tau x?(jwb nak)..hihihi..tadika dulu time pas makan cikgu soh bc doa selepas makan..sume budak xreti bc..pastu nme Ben kna sebot..dengan bangga nyer Ben baca..perghhh..laju beb..hahaha..(riak sudah)..Then cikgu bg Ben letak pinggan mgkok dulu kt besen, pastu br budak2 len ley letak..hihihi
9) Ben dpt gelang free kat kaki..gelang ni org xboleh nk curi n kekal sampai sekarang..nk tau ape? hehehe..kesan benang wau..huhuhu..sampai skg parut tu masih ade..puncanya time tecik2 Ben ikot bapak Ben main wau so Ben xpasan Ben diri kt lingkaran benang tu..bile bapak Ben lepaskan benang nk bg wau tu tinggi, pe lagi kaki Ben tersangkut..perghh..sakit giler..melalak tewos kt c2..huhuhu..benang wau kan tebal n kasar mane x sakit kaki oiii
10) Ben ni kaki gadoh..hehehe..laki ngn pmpn, Ben gadoh..tgn kaki sume nek..hihihi..time tecik2 lg Ben dah wat hal smpai laa Ben besar..kira time Ben masuk skul menengah Ben dah stop gaduh2 ni..wiwiwi..tobat2..ngee~(tapi kan setiap kali Ben gadoh bukan Ben yg cr pasal dulu..dorg yg cari pasal..hehehe..eden xbersalah~hihik)
11) Ben pnh kena marah dengan cikgu dan mak budak..huhuhu..pasai case Ben gadoh laa..pe lagi..tapi Ben xmenjwb tau..just tunduk diam..pasai parent Ben mmg didik Ben dengan baik..cuma...hmm..Ben ni hah anak yg degil dan xdengar ckp..tapi kalo Ben gadoh Ben xhabaq ngn parent, igt ley rahsia tup2 mak budak tu serang umah..pastu jiran2 pun dok cite kt mak Ben..aduhaii kantoii sudah..huhuhu..abislah Ben kena tibai..wawawa..sakit mak~
12) Ben pnh hempok kepala seorg girl ni dgn buku teks yg tebal n siap tumbuk die lagi..budak tu yg cr pasal dulu tuduh benda yg Ben xbuat..pdhal Ben dah explain kt die tp stil tuduh lg..hambik ko..seb bek laa spek bdk girl tu xpecah..kalo x..mana nk cekau duit nk ganti..huhuhu..time tu skul rendah darjah5..hehehe..rahsia ni Ben simpan bek2 dr parent..kalo x, mau Ben yg kena balun ngn mak Ben pulak..hak3
13) Lagi satu kalo Ben agak2 nk kalah lawan mulut ngn budak laki, Ben soh mber Ben pggil abg Ben..abg Ben jarak umur 3 tahun atas Ben..so kiteorg 1 skolah..nnt abg Ben dtg bwk kwn2 die..hahahaha..dah mcm mafia pulak aih..kih3..bdk laki yg Ben gadoh 2 kecot tewos..hahaha
14) Time skul rendah lagi Ben dah mula gatai usha2 org..hahaha..usha2 cm tu jer..tp org laki tu xusha Ben pun..hakhak..Ben penah tulis surat cinta (actly, kalo Ben suka seseorg Ben suka usha diam2 jer)..tp mber Ben ar yg hasot Ben soh tulis n bg kt bdk laki tu..tp belom sempat bg, surat tu mak Ben yg jumpe..dah tu g bce..uwaaaaaaaa~ kantoiii ngan malu xhengat dunia time tu..huhuhu..
15) Nangis dalam toilet coz org yg hasot Ben tulis surat tu g bocorkan kt kakak budak laki tu yg Ben suka adik die..mmg pecut seratus meter laaa lari ke toilet..hukhuk..
16) Pnh dapat hadiah jam dari cousin coz dpt no.2 dlm clas..hehehe..time tu darjah2..kebetulan Ben mmg suke nombor 2 or 22..tu yg jd sweet memory..hihihi
17) Dari kecik, Ben mmg hantu mknan lauk bersambal..perghh..mmg makan 2, 3 kali tambah..
18) Slalu dpt no.1 kt skulah agama..hihihi..tp Ben sempat skul kt c2 smpai drjah 2 jer coz Ben pindah umah ke KJ..bila pindah Ben dah stop skul agama...hu3
19) Suka join bdk laki men bola tp pki tin..hihihi..men dalam clas esp time rehat..bdk2 pmpn yg lain g men getah..hikhik (winduuuuuuu same skul rendah lame ku SAS 2)
20) Kecik2 dulu, mak slalu pki kan Ben baju kurung ngn gaun pelbagai fesyen..almaklum lah, nk kasi anak pmpn die lembut sikit..hehehe..ade 1 mase, ade seorg budak pmpn tu jeles tgk baju2 Ben walhal baju die lg lawa, pe lagi bapak die benamkan anak die dlm kolah..hahahaha..sape die eh?jeng..jeng..tuttttt...(weh, if ko ade bc blog ni, jgn marah yaa..ko kan sahabat ku dr kecik smpai besar..can not mrh2 maa..wakakaka..)
mau tag bebola(adila), areja, ann, anak gemilang, anggun